Ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο εξωτερικό, που βρίσκεται στην Τουρκία, επέκρινε σήμερα τη διοίκηση των εξεγερμένων στο εσωτερικό της Συρίας, η οποία ζήτησε αυτή την εβδομάδα τη δημιουργία ενός προεδρικού συμβουλίου που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στη διάρκεια της μετάβασης.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι ανήκουν στον ΕΣΣ και στη διοίκησή του στο εσωτερικό (της Συρίας) και οι οποίοι επιδίδονται έντονα σε μια κούρσα για την κατάληψη θέσεων, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσουν ένα πρόγραμμα μεταβατικής διακυβέρνησης», αναφέρει ο συνταγματάρχης Ριάντ Άσααντ σε ομιλία του που ανέβηκε στον ιστότοπο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απόπειρα να εκμεταλλευτούν (προς όφελός τους) την επανάσταση και το αίμα των μαρτύρων», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας με την ευκαιρία της Ημέρας του Στρατού στη Συρία.

«Στην πραγματικότητα προσπαθούν να αναβιώσουν το καθεστώς (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ το οποίο πέφτει, επιθυμώντας να μονοπωλήσουν την απόφαση χωρίς να λάβουν υπόψη τους τη γνώμη του λαού που έχει προσφέρει το αίμα του και τα δάκρυά του για την ανεξαρτησία», υπογράμμισε ο συνταγματάρχης Άσααντ.

Ο ΕΣΣ από το εσωτερικό της Συρίας ζήτησε τη Δευτέρα να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση «ένα ανώτατο συμβούλιο άμυνας στο οποίο θα συμμετέχουν στρατιωτικοί διοικητές από συριακές πόλεις και επαρχίες, καθώς και οι πιο σημαντικοί αξιωματικοί που αποσκίρτησαν ή συμμετείχαν στην επανάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΕΣΣ είχε υπογραμμίσει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί εδώ ή εκεί δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση εθνική και επαναστατική, αν δεν γίνει δεκτή από τη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο εσωτερικό και από όλες τις πραγματικές επαναστατικές δυνάμεις στο έδαφος».

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Άσααντ, «ο βασικός στόχος αυτής της ανακοίνωσης είναι να κερδίσει εύνοιες στο εξωτερικό, να διχάσει το εσωτερικό και να διαλύσει τον ΕΣΣ που είναι η δύναμη κρούσης του λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης