Η διεθνής υπηρεσία του BBC, το BBC World Service, θα καταργήσει πέντε υπηρεσίες της, στο πλαίσιο των περικοπών της χρηματοδότησης του Οργανισμού από το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Το World Service εκπέμπει σε ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων στην αγγλική γλώσσα και σε άλλες 31 γλώσσες. Ο Οργανισμός αναμένεται να καταργήσει τις υπηρεσίες του της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Πορτογαλίας για την Αφρική, όπως και την αγγλική υπηρεσία για την περιοχή της Καραϊβικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η κίνηση δεν αντανακλά την απόδοση των συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προγραμμάτων» είπε ο Πίτερ Χόροκς, διευθυντής Διεθνών Ειδήσεων του BBC, για να προσθέσει: «Απλώς υπάρχει η ανάγκη για εξοικονόμηση, εξαιτίας του ύψους των περικοπών (της χρηματοδότησης)… και πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στις γλώσσες όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και όπου όντως έχουμε τη μεγαλύτερη επιρροή».

Προχθές μάλιστα, το BBC ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 200 ιστοσελίδες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του διαδικτυακού του περιεχομένου, ενώ θα καταργήσει και 360 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης