Σημαντική αύξηση στο κόστος ζωής περιμένει τους Ιταλούς το 2013

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 13:15
Σημαντική αύξηση στο κόστος ζωής περιμένει τους Ιταλούς το 2013
Το 2013 θα φέρει αυξήσεις δαπανών της τάξεως των 1.490 ευρώ για κάθε ιταλική οικογένεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori.

«Αυτό σημαίνει ότι κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων οι Ιταλοί θα μειώσουν κατά 50% το ποσό που συνήθως διαθέτουν για τις αγορές τους» συμπληρώνει μία άλλη ένωση, η Codacons.

Μόνον ο φόρος για την αποκομιδή των απορριμμάτων το επόμενο έτος πρόκειται να αυξηθεί κατά 64 ευρώ ή κατά 25% σε σύγκριση με το σημερινό ποσό. Οι τιμές των τροφίμων, που απορροφούν μεγάλο μέρος των οικογενειακών πόρων, θα σημειώσουν άνοδο 5%, ποσοστό που αντιστοιχεί - σε ετήσια βάση- σε επιπλέον έξοδα της τάξεως των 299 ευρώ.

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου αναμένεται να είναι 64 ευρώ πιο ακριβή από ό,τι φέτος, ενώ η προσφυγή σε κάθε είδους τεχνίτες, για τις ανάγκες του σπιτιού, θα κοστίσει άλλα 114 ευρώ. Στη λίστα των αυξήσεων κόστους συμπεριλαμβάνονται, επίσης, 133 ευρώ για τα καύσιμα, 163 για τους φόρους που επιβάλλονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και 118 για το κόστος των τραπεζικών λογαριασμών και τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

«Αυτά τα στοιχεία μάς δείχνουν ότι η βαθιά κρίση της κατανάλωσης πρόκειται να συνεχιστεί και το 2013. Πολλές οικογένειες, δυστυχώς, δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις νέες αυτές αυξήσεις» του κόστους ζωής, υπογραμμίζουν οι ιταλικές ενώσεις καταναλωτών.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 15:32