Σημαντική συμφωνία για απελευθέρωση και πολεοδομική ανάπτυξη 198 τετραγωνικών χιλιομέτρων ακίνητης περιουσίας Ελληνοκυπρίων, που βρίσκεται στις βρετανικές βάσεις, θα υπογράψουν το μεσημέρι στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας και Κύπρου, Ουίλιαμ Χέιγκ και Ιωάννης Κασουλίδης, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ενώπιον της Γραμματείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε ότι απ’ αυτήν επηρεάζονται 15 κοινότητες και χιλιάδες ιδιοκτήτες γης στην περιοχή των βάσεων. Αποτελεί, είπε, ακόμα ένα βήμα για ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα, τα ακίνητα αυτά θεωρούνταν στρατιωτική ζώνη και υπήρχαν σημαντικοί περιορισμοί για την ανάπτυξη και μεταβίβασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, Ουίλιαμ Χέιγκ. Αργότερα ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη στάση που τηρεί η Βρετανία τους τελευταίους δέκα μήνες, στις συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και στην προώθηση λύσης του κυπριακού.

΄Εκανε, επίσης, ειδική αναφορά και ευχαρίστησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη βοήθεια καθώς και την τεχνοκρατική υποστήριξη που προσφέρει η Βρετανία με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνοκρατική υποστήριξη αφορά τους τομείς της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, του εκσυγχρονισμού του κράτους και της αντιμετώπισης των προβλημάτων των εταιρειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης