Έχουν αρκετά κοινά. Το πρώτο είναι ότι και οι δύο έχουν τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, το δεύτερο είναι ότι αμφότερες έχουν «ταλαιπωρηθεί» από τα ερωτικά τερτίπια των συντρόφων τους.

Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Europe 1 την Τετάρτη, χαρακτήρισε αρχικά «γελοίο» τον θεσμό της Πρώτης Κυρίας και ανέφερε πως θεωρεί «αρκετά σκληρή» την τύχη της Βαλερί Τριερβελέρ. «Ξέρετε, είναι αρκετά δύσκολο το να είσαι πάντα στο προσκήνιο ως Πρώτη Κυρία» δήλωσε η Σιράκ αναφερόμενη στη θέση της προεδρικής συζύγου. «Μου άρεσε, ωστόσο, που είχα την τύχη να είμαι 18 χρόνια η γυναίκα του δημάρχου του Παρισιού, τέσσερα χρόνια η γυναίκα του πρωθυπουργού, 10 χρόνια η γυναίκα ενός υπουργού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπερναντέτ Σιράκ διευκρίνισε πως έστειλε «λίγες λέξεις» υποστήριξης στη Βαλερί Τριερβελέρ. «Ελπίζω ότι είναι απλώς μια στιγμή κόπωσης» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι της είπε πως «συμμετέχει στη θλίψη της» και πως πιστεύει ότι «είναι βέβαιο πως όλα αυτά θα τακτοποιηθούν πολύ γρήγορα».

Όσο ήταν ένοικος του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, η Μπερναντέτ Σιράκ είχε αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την ευρέως διαδεδομένη φήμη που ήθελε τον σύζυγό της να έχει ερωτικές σχέσεις. Σε ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε το 2007, ο Ζακ Σιράκ είχε παραδεχθεί πως «δεν απεχθανόταν τις γυναίκες», αλλά επεσήμανε πως ήταν υπερβολική η διατύπωση της συζύγου του ότι «με τις γυναίκες δεν είχε σταματημό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης