Απολογείται ο Μάρκος Κυπριανού για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, 11:43
Απολογείται ο Μάρκος Κυπριανού για τη φονική έκρηξη στο Μαρί
Με την απολογία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, στη Λάρνακα, η υπόθεση για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου του 2011.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Τεύκρος Οικονόμου, ανακοίνωσε στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 12 Φεβρουαρίου, την απόφαση των δικαστών ότι «στοιχειοθετείται εκ πρώτης όψεως υπόθεση», οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία και σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος της δίκης οι κατηγορούμενοι προστατεύονται από το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο κ. Οικονόμου ανέγνωσε στους 6 κατηγορουμένους τα δικαιώματά τους, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν τα πρακτικά των τελευταίων δικάσιμων, προκειμένου να ετοιμαστούν οι ένορκες καταθέσεις των πελατών τους.

Οι κατηγορούμενοι για την έκρηξη στο Μαρί είναι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο πρώην υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα διευθυντής, υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, 12:55