Και πάλι ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης ο Ασάνζ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 10:30
Και πάλι ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης ο Ασάνζ
Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, την ώρα που οι δικηγόροι του επιχειρούν να αποφύγουν την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, που θα είναι κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, στο δικαστήριο της φυλακής υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς πρόκειται να αποφασιστεί η ημερομηνία για την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο περί τις αρχές Φεβρουαρίου, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την έκδοσή του.

«Η ακροαματική διαδικασία της Τρίτης αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι θα εντοπιστούν τα πραγματικά ζητήματα της υπόθεσης και ότι θα είναι έγκαιρη η προετοιμασία της» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας των βρετανικών δικαστηρίων.

Επίσης, θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στη νομική διαδικασία, όπως τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης και το αν θα πρέπει να κληθούν μάρτυρες.

Από την πλευρά του, ο Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε σήμερα ότι, αντιμέτωπος με σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, ο ιστότοπος WikiLeaks δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1», ο δημιουργός του ιστότοπου δήλωσε ότι τα χρήματα των δωρητών δεν φθάνουν στο WikiLeaks, διότι όλοι οι λογαριασμοί μας είναι «παγωμένοι». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, χάνουμε 500 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 10:30