Ψηφοφορία διεξάγεται σήμερα στη γερμανική Βουλή (Bundestag), επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα. Τα μέλη της Βουλής αναμένεται να ψηφίσουν την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν και, σε μεγάλο ποσοστό, απρόθυμα, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

Η πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) τάχθηκαν χθες υπέρ της παράτασης, ενώ οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης. «Αυτό το κάνουμε όχι εξαιτίας των άξεστων σχολίων (εκ μέρους της Ελλάδας), αλλά διότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε την έγκριση της παράτασης της ελληνικής σύμβασης με το επιχείρημα ότι η Αθήνα δεν εξασφαλίζει ηπιότερους όρους, αλλά απλώς περισσότερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης