Η κρίση του ευρώ και τα μέτρα για τη σταθεροποίηση των προβληματικών χωρών θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ αλλά και τον Αυστριακό ομόλογό της Βέρνερ Φάιμαν, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βιέννη.

Είναι γεγονός ότι ο καγκελάριος Φάιμαν, επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν, έχει πάρει διαφορετικές θέσεις και έχει κρατήσει διαφορετική στάση από τη Γερμανίδα καγκελάριο στο θέμα της Ευρωζώνης και των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα της Ελλάδας, ο ίδιος πάντα διακήρυττε την ανάγκη τήρησης αλληλεγγύης και την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος, επισημαίνοντας επανειλημμένα τις θυσίες του ελληνικού λαού εξαιτίας των σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, «που στην Αυστρία θα είχαν προκαλέσει επανάσταση».
Διαφορετική στάση κράτησε ακόμα στο θέμα του ευρωομολόγων αλλά και στην επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης