«Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα» με την κρίση χρέους της Ελλάδας, μετά τη μεγάλη αποδοχή από τους ιδιώτες πιστωτές της συμφωνίας για την ανταλλαγή ομολόγων που ολοκλήρωσε η Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες», δήλωσε ο Σαρκοζί από τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία. «Εδώ και μήνες μαζί με (τη Γερμανίδα καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ εργαζόμασταν νυχθημερόν για να βρούμε αυτήν τη λύση. Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα, θέλω να πω στους Γάλλους ότι όλες αυτές οι προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία, ότι γυρνάμε σελίδα στη χρηματοοικονομική κρίση, ότι σήμερα μπορούμε να επιτεθούμε στην οικονομική κρίση», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που είναι σημαντικό για μας, είναι καθένας να καταλάβει πόσο αναγκαία είναι αυτή η ευρωπαϊκή συνθήκη και πόσο ανεύθυνη είναι η στάση που συνίσταται στη μη επικύρωση μιας τόσο σημαντικής συνθήκης για τη λύση των προβλημάτων που ανήκουν σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Σαρκοζί. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του, στην περίπτωση που κερδίσει αυτός στις 6 Μαΐου, μετά τον δεύτερο γύρο, να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο, το οποίο ενισχύει την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πειθαρχία και υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, για να προστεθούν σε αυτό μέτρα που θα ευνοούν την ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης