Συμφωνία Αυστραλίας - Ινδονησίας για αμυντική συνεργασία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 07:00
Συμφωνία Αυστραλίας - Ινδονησίας για αμυντική συνεργασία
Η Αυστραλία και η Ινδονησία συμφώνησαν στην ολική επαναφορά του πλαισίου της αμυντικής συνεργασίας τους, μετά το κενό που προκλήθηκε στις αμυντικές τους σχέσεις το 2016, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού Μάκολμ Τέρνμπουλ.

Έπειτα από μια σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, ο οποίος επισκέπτεται την Αυστραλία, δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «στην πλήρη αποκατάσταση της αμυντικής συνεργασίας τους, των αμυντικών εκπαιδευτικών ανταλλαγών καθώς κι άλλων δραστηριοτήτων».

«Τα κοινά μας συμφέροντα θα γίνουν ισχυρότερα, εάν συνεργαστούμε, καθώς η περιοχή μας αλλάζει δραματικά. Οι προκλήσεις και οι απειλές ασφάλειας καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση της συνεργασίας μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν» τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 07:01