Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Λωζάννη για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, κάτι που θα επικροτούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, την ατιμωρησία της Τεχεράνης στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Η συμφωνία που διαφαίνεται στη Λωζάννη στέλνει ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο (το Ιράν) όχι μόνο δεν θα πληρώσει το τίμημα της επιθετικότητάς του, αλλά αντίθετα θα επιβραβευθεί» δήλωσε ο Νετανιάχου επικρίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις «που κλείνουν τα μάτια» στην υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν στους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μετριοπαθείς και υπεύθυνες χώρες της περιοχής, κυρίως το Ισραήλ και πολλές άλλες χώρες, θα είναι οι πρώτες που θα υποστούν τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας» πρόσθεσε.

«Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε πώς, τη στιγμή που οι δυνάμεις που υποστηρίζει το Ιράν κατακτούν ολοένα και περισσότερα εδάφη στην Υεμένη, (σ.σ.: οι μεγάλες δυνάμεις) κλείνουν τα μάτια στη Λωζάννη μπροστά σε αυτήν την επιθετικότητα. Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα κλείσουμε τα μάτια και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε κατά οποιασδήποτε απειλής» διεμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης