Με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Γερμανίας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ στην Ποντγκόριτσα, όπου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, αρμόδιο για θέματα οικονομικής πολιτικής, Μιλουτίν Σίμοβιτς, υπογραμμίσθηκε το ικανοποιητικό επίπεδο των διμερών σχέσεων.

«Η επίσκεψη του κ. Αλτμάιερ αποτελεί ξεκάθαρη επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η Γερμανία στην αγορά του Μαυροβουνίου και, παράλληλα, αναγνώριση ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δημιούργησε ένα ελκυστικό και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Σίμοβιτς ευχαρίστησε τη Γερμανία «για τη συνεχή στήριξή της στην επίτευξη των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής -την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη διαδικασία για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Στηρίζουμε τη διαδικασία προόδου στο Μαυροβούνιο» υπογράμμισε από τη μεριά του ο κ. Αλτμάιερ και, ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σημειώνοντας πως -όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση- σε όλες τις χώρες της προαναφερθείσας περιοχής πρέπει να δοθεί η προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Αλτμάιερ ανακοίνωσε επίσης ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας θα αποκτήσει σύντομα παρουσία στην αγορά του Μαυροβουνίου, προσθέτοντας πως η ιδέα της επίσκεψης νέων επιχειρηματιών από το Μαυροβούνιο στη Γερμανία θα ενδυνάμωνε τις επιχειρηματικές και τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης