Η Ιαπωνία και το Ισλαμικό Χαλιφάτο συμφώνησαν στην απελευθέρωση του Ιάπωνα ομήρου.

Οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον Κέντζι Γκότο, καθώς η Ιορδανία είπε το «ναι» για την απελευθέρωση της Ιρακινής βομβίστριας Σατζίντα αλ-Ρισάουι, η οποία κρατείται για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους στην πρωτεύουσα Αμμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τα οποία δεν επιβεβαιώνει καμία από τις δύο πλευρές προς το παρόν, έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά του Γκότο από τη Συρία, όπου κρατούνταν όμηρος, στην Ιορδανία ώστε να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αναφορές πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει νέο βίντεο, στο οποίο οι τζιχαντιστές ανακοινώνουν την απελευθέρωση ομήρων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τον Ιάπωνα δημοσιογράφο ή τον Ιορδανό πιλότο, Μουάντ αλ-Κασάσμπεχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκκληση της μητέρας του Ιάπωνα

Η μητέρα του ομήρου, Κέντζι Γκότο απηύθυνε νωρίτερα έκκληση για τη ζωή του μετά τη δημοσιοποίηση ενός νέου βίντεο στο οποίο ο Ιάπωνας δημοσιογράφος έλεγε πως τού απομένουν 24 ώρες ζωής, αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει μια επίδοξη καμικάζι.

Η φωνή στο βίντεο προσθέτει πως άλλος ένας όμηρος, ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ έχει ακόμη λιγότερο χρόνο ζωής. Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του βίντεο χθες, Τρίτη, στις 11 μ.μ. (16.00 ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε επίσης:

Ισλαμικό Χαλιφάτο: Απειλεί με δύο εκτελέσεις εντός 24 ωρών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης