Συμπλοκές διαδηλωτών στην Υεμένη, πάνω από 17 οι τραυματίες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 19:40
Συμπλοκές διαδηλωτών στην Υεμένη, πάνω από 17 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Υεμένη σε συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και υποστηρικτών του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν «μη απαραίτητη» χρήση βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ του BBC.
 
Παράλληλα, δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ στον αέρα την ώρα που εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούονταν με υποστηρικτές του Σάλεχ.
 
Την ίδια στιγμή πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σαναά, σύμφωνα με πηγή της αντιπολίτευσης, όταν υποστηρικτές του προέδρου οπλισμένοι με σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια και πέτρες καταδίωξαν χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετατρέποντας σε βίαιη τη διαδήλωση αυτή.

Η αστυνομία κλείδωσε μερικές χιλιάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συμπλοκές μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου της Σαναά, ενώ ένας φωτορεπόρτερ του BBC δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 19:40