Ανταπόκριση από Στρασβούργο- Νίκος Ρούσσης

Ηχηρό ράπισμα στο «ανθρώπινο και πολιτισμένο» προσωπείο όλης της Ευρώπης, αποτελεί η διαπίστωση του σοσιαλιστή άγγλου βουλευτή και επικεφαλής της συντονισμένης δράσης κατά της εμπορίας ανθρώπων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης VernonCoaker, που διατυπώθηκε στο Στρασβούργο, με την ευκαιρία της 70ης επετείου, από την καθιέρωση της εμπορίας ανθρώπων και της σεξουαλικής τους εκμετάλλευσης, ως τις χειρότερες μορφές σύγχρονης δουλείας από τον ΟΗΕ, στις 2 Δεκεμβρίου 1949.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να τερματίσει την ανθρώπινη τραγωδία της σύγχρονης δουλείας», υπογραμμίζει και επισημαίνει ότι , «μετά από την αυξανόμενη μετανάστευση προς την Ευρώπη, αυτές οι μορφές σύγχρονης δουλείας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με κύρια θύματα τα ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών».

Σήμερα, λέει ο άγγλος βουλευτής, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες , γίνονται καθημερινά θύματα εκμετάλλευσης στα σπίτια τους, στη γεωργία, στα εργοστάσια και τους δρόμους της Ευρώπης.

Κι’ όμως, συμπληρώνει, η Διεθνής Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας στις 2 Δεκεμβρίου πρέπει να μας υπενθυμίζει αδιάκοπα ότι, σύμφωνα με τους Στόχους του ΟΗΕ, οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν δεσμευτεί να τερματίσουν τη σύγχρονη δουλεία και την εμπορία ανθρώπων μέχρι το έτος 2030 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά, συμπεραίνει, η Ευρώπη απέχει πολύ από την επίτευξη αυτού του στόχου και χρειάζεται διεθνής συνεργασία και πέραν της Ευρώπης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η τεράστια ανθρώπινη τραγωδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης