Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας αναζητεί ο Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 22:15
Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας αναζητεί ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αναζητεί απεγνωσμένα τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφαλείας, μία από τις θέσεις ύψιστης στρατηγικής σημασίας στον Λευκό Οίκο, μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν εξαιτίας των αποκαλύψεων για επαφές του με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέρετρο του Μαρ α Λάγκο, το οποίο αποκαλεί «Λευκό Οίκο του Νότου», όπου επρόκειτο να πάρει συνεντεύξεις από τους υποψήφιους για τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά τον διορισμό του, ο Μάικλ Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση την 14η Φεβρουαρίου καθώς δεν είπε την αλήθεια σχετικά με τις απευθείας επαφές που είχε με τη Μόσχα την 29η Δεκεμβρίου, προτού αναλάβει καθήκοντα ο Ντόναλντ Τραμπ, με επίκεντρο τις κυρώσεις που είχε επιβάλει σε βάρος της Μόσχας η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Έκτοτε, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, επικρατεί ένταση στον Λευκό Οίκο σχετικά με το προφίλ του επόμενου προσώπου που θα ηγηθεί του Συμβουλίου. Ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής στρατηγικής της προεδρίας Στιβ Μπάνον, με διασυνδέσεις στην αμερικανική ακροδεξιά, εμφανίζεται να έχει το πρώτο χέρι στην επιλογή αντικαταστάτη του Φλιν.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους διαβεβαίωσε την Κυριακή στο Fox News ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε όσα υποστηρίζονται για την φερόμενη επιρροή του Μπάνον «ψευδείς πληροφορίες».

Μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση βρίσκονται ο νυν προσωρινός διευθυντής Κιθ Κέλογκ, 72 ετών, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον, όπως επίσης και άλλοι στρατηγοί εν αποστρατεία, όπως ο Χ.Ρ. Μακμάστερ και ο Ρόμπερτ Κάσλεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 22:19