Άκυρος ο συναγερμός για βόμβα στο Κολοσσαίο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 19:46
Άκυρος ο συναγερμός για βόμβα στο Κολοσσαίο
Το εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, εκκενώθηκε σήμερα γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδας, λόγω προειδοποιητικού τηλεφωνήματος στις αρχές για τοποθέτηση βόμβας.

Καραμπινιέρι, πυροσβέστες και πυροτεχνουργοί, εντόπισαν ένα ύποπτο δέμα, καλυμμένο με ελαστική ταινία, ενώ προεξείχε ένα καλώδιο. Για λόγους ασφάλειας, αποκλείστηκε αμέσως η γύρω περιοχή και η πρόσβαση στο Κολοσσαίο. Επί τόπου, έσπευσε και ο δήμαρχος της Ρώμης, κ. Τζιάνι Αλεμάνο.

Τελικά, μετά από έρευνα των πυροτεχνουργών διαπιστώθηκε ότι εντός του δέματος υπήρχε ένα μπουκάλι με νέφτι, δύο καλώδια σε μία μπαταρία των 9volt. To πακέτο απομακρύνθηκε και οι δρόμοι δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία. Ο δήμαρχος της Ρώμης δήλωσε: «Πρόκειται για άκυρο συναγερμό. Ένα κακόγουστο αστείο».

Το Κολοσσαίο

Η ανέγερση του Κολοσσαίου ξεκίνησε επί αυτοκράτορος Βεσπασιανού. Όμως, αυτή ολοκληρώθηκε το έτος 80, επί αυτοκράτορος Τίτου.

Είναι το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, με διαστάσεις 188 μέτρων επί 156 και ύψος 48,50 μέτρων. Το κλασσικό μνημείο, μπορεί να υποδεχθεί από 50 έως όμως και 75 χιλιάδες θεατές.

Χρησιμοποιήθηκε για τις μονομαχίες, αλλά κι άλλα δημόσια θεάματα -για σχεδόν πέντε αιώνες. Κατά τα τελευταία 12 έτη, από ένα εκατομμύριο επισκέπτες που προσέλκυε, έφθασε να μαγνητίζει το ενδιαφέρον περίπου έξι εκατομμυρίων τουριστών, ετησίως.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 20:15