Αυξήθηκε την Πέμπτη το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στη Γενεύη με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό έξι υπόπτων που φέρονται να έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Εκπρόσωπος της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να συνδέουν τους υπόπτους που καταζητούνται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι οι Αρχές της Γενεύης έλαβαν σήμα για την παρουσία ατόμων με πιθανή «σύνδεση με την τρομοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Γενεύης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ενίσχυσε το επίπεδο επαγρύπνησης και τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες στη βάση πληροφοριών για παρουσία υπόπτων στην πόλη ή την περιφέρεια, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών ερευνών για την 13η Νοεμβρίου.

Η ελβετική Tribune de Genève έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των πέντε εκ των έξι υπόπτων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες» ανακοίνωσε η αστυνομία της Γενεύης.

«Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία (τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης) για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της. Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι δεν θα δοθούν άλλες διευκρινίσεις για «επιχειρησιακούς λόγους».

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι και οι ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται στην αποστολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης