Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι, καθώς εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ. 

Συναγερμός στο Παρίσι, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο στον Πύργο του Άιφελ, με συνέπεια να διαταχθεί η εκκένωση του μνημείουΣτα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν την εμφάνισή τους φωτογραφίες που δείχνουν ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις να μεταβαίνουν στο διάσημο μνημείο του Παρισιού. Για το περιστατικό ενεργοποιήθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκκένωση φαίνεται να έγινε μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου σακιδίου που είχε εγκαταλειφθεί στο χώρο, όπως μεταδίδει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM-TV.

Η απομάκρυνση των επισκεπτών αποφασίστηκε στο πλαίσιο του συναγερμού, στον οποίο βρίσκεται η Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου.

Η εκκένωση φαίνεται πως έγινε με ηρεμία και χωρίς φαινόμενα πανικού. Στην περιοχή γύρω από τον Πύργο παρέμειναν δεκάδες τουρίστες και επισκέπτες, χωρίς η αστυνομία να τους απομακρύνει σε μεγάλη ακτίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 23.00, η γαλλική αστυνομία έκανε λόγο για «λάθος συναγερμό» και έδωσε λήξη του περιστατικού.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

Χρήστες του Twitter ανέβασαν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών στο Twitter από το σημείο, σε μία εκ των  οποίων φαίνονται να φεύγουν άρον – άρον νύφη και γαμπρός που πήγαιναν να φωτογραφηθούν, όπως πολλά νιόπαντρα ζευγάρια συνηθίζουν, στο διάσημο αξιοθέατο του Παρισιού.

Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης