Το αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ στον Καναδά, ερευνά πως ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, βρέθηκε μέσα σε μια ντουλάπα, σε μία γειτονιά που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης.

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Βανκούβερ (VPD) Ράντι Φίντσμαν, αναφέρει πως αξιωματικοί κλήθηκαν στη λεωφόρο «West Seventh» Μανιτόμπα, στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα), μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από κάτοικο της περιοχής, που ισχυριζόταν ότι είχε δει «μια ύποπτη συσκευή» στον προαύλιο χώρο κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της VPD, τόνισε ότι όντως, οι υποψίες αυτές βγήκαν αληθινές.

«Σίγουρα ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο που βρέθηκε ή να σκοτώσει οποιονδήποτε περνούσε εκείνη την ώρα έξω από αυτό το κτήριο» είπε.
 
Το συγκεκριμένο κτήριο και τα δύο διπλανά του, εκκενώθηκαν και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να εξεταστεί ο μηχανισμός από τους πυροτεχνουργους, που επιβεβαίωσαν τελικά, ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σωλήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας τώρα είναι να αποσαφηνίσουμε πώς ακριβώς ο εκρηκτικός μηχανισμός κατέληξε σε αυτό το ντουλάπι αποθήκευσης για να βρούμε και το ποιος το τοποθέτησε εκεί» είπε ο Διευθυντής των Αντιτρομοκρατικών Ερευνών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αστυνομία πρέπει να επιβεβαιώσει που ανήκει η αποθήκη και να βρει αυτούς που είχαν πρόσβαση σε αυτό. Όταν ρωτήθηκε εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε πως τίποτε δε μπορεί να αποκλειστεί «ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης