Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσαν οι αρχηγοί των φυλών στη Λιβύη, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι η Τουρκία αποβιβάζει στρατό και στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Την ίδια ώρα, δύο πολεμικά πλοία τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους ανοιχτά της πρωτεύουσας που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, έθεσαν σε συναγερμό το στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ καθώς θεωρήθηκε ότι είναι τουρκικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πολεμικά πλοία σύμφωνα με το Libya Review που έδωσε και τις φωτογραφίες, ήταν ορατά από την ακτή.

Αργότερα ωστόσο, υπήρξαν πληροφορίες πως τα πλοία αυτά, ήταν κορβέτες που διαθέτουν Ισπανία, Αίγυπτος και Μαρόκο και πιθανότατα αποστολή τους ήταν η επίβλεψη της περιοχής στο πλαίσιο της τήρησης του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πάντως, ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ έπειτα και από πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο στρατός του Σάρατζ μπορεί να ετοιμάζει χτύπημα με χημικά, προμηθεύεται αντιασφυξιογόνες μάσκες. 

Ο LNA σημειώνει σε ανάρτησή του πως έχουν μοιραστεί 60.000 αντιασφυξιογόνες μάσκες στους στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαχών προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που  δεχτούν επίθεση με χημικά.  

«Τουρκικές μονάδες και άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη και με προστασία από τις ταξιαρχίες Αλναβάσι και Αλράντα κινούνται προς την αεροπορική βάση της Μιτίγκα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο LNA στο Twitter:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης