Ο συντηρητικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Φρανσουά Φιγιόν θα αναζητήσει την υποστήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο.

Ο Φιγιόν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας που έχει γίνει δεκτός από την Μέρκελ μέχρι στιγμής, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν για να συζητήσουν τα σχέδιά του για την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φιγιόν εμφανίζεται φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, αν και το ποσοστό της δημοτικότητάς του έχει μειωθεί λίγο. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η μάχη μεταξύ του υποψήφιου των συντηρητικών, της προέδρου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρίν Λεπέν και του ανεξάρτητου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν θα είναι στήθος με στήθος.

Και παρόλο που ο Αλέν Ζιπέ, που έχασε στις προκριματικές εκλογές από τον Φιγιόν, φέρεται να ήταν ο υποψήφιος που προτιμούσε η Μέρκελ, το γεύμα της με τον Φιγιόν αποτελεί ένδειξη υποστήριξης προς το πρόσωπό του.

Όμως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον υποστηρίξει ανοικτά. Στο γεύμα δεν θα είναι παρόντες δημοσιογράφοι και δεν αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης