Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του την 23η Ιανουαρίου, συναντήθηκε στην Κολομβία με τους προέδρους της χώρας αυτής Ιβάν Ντούκε, της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες, στο περιθώριο μιας συναυλίας που οργάνωσε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την προσφορά βοήθειας στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο VPI.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συνάντηση αυτή συμμετείχε επίσης ο Λουίς Αλμάγκρο, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκουαϊδό κατάφερε να περάσει τα σύνορα και να φθάσει στην Κουκουτά της Κολομβίας, μετέδωσε νωρίτερα το δίκτυο Caracol.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έφθασε στην περιοχή των συνόρων από το Καράκας με λεωφορείο αφού του επετράπη να περάσει από πολλά σημεία ελέγχου της αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Nacional».

Κατόπιν μετέβη με ελικόπτερο στην Κουκουτά, κατά την ίδια πηγή. Εμφανίστηκε επί σκηνής κατά τη διάρκεια της συναυλίας που οργάνωσε ο Μπράνσον, έχοντας στο πλευρό του τον Κολομβιανό πρόεδρο Ιβάν Ντούκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης