Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν πρόκειται να μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες και να συναντηθεί με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, λίγο πριν από την άφιξη της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και την προσπάθειά της να πείσει τους ηγέτες των 27 χωρών να αποδεχτούν το αίτημα για καθυστέρηση στην αποχώρηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ο ευρωπαίος διαπραγματευτής ενημέρωσε τις 27 χώρες – μέλη ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιδιώκει τη συνάντηση και σχολίασε ότι η εμφάνισή του έρχεται σε «μία πολύ ευαίσθητη» χρονική στιγμή που θα προκαλέσει ανησυχία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να συζητήσει και πάλι το σχέδιό του για το Brexit και να ενημερώσει τον Μισέλ Μπαρνιέ για τις διακομματικές συνομιλίες στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τον Guardian αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από την ευρωπαϊκή πλευρά στην πρόταση να απέχει το κόμμα των Εργατικών από μία ακόμη ψηφοφορία επί της συμφωνίας για την αποχώρηση, επιτρέποντάς της να εγκριθεί, με την προϋπόθεση ότι θα τεθεί στη συνέχεια σε δημοψήφισμα.

Σε χθεσινή συνάντηση που είχε ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος με τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (Εθνικό Κόμμα Σκοτίας, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Plaid Ουαλίας και Πράσινοι), αυτά τα τελευταία τον προέτρεψαν να στηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Επίσης χθες ο Μισέλ Μπαρνιέ διεμήνυσε ότι η ΕΕ είναι ανοιχτή σε μία μεγάλης διάρκειας παράταση μόνο εάν η βρετανική κυβέρνηση παρουσίαζε ένα καινούργιο σχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης