Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα κάνει δεκτή την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μει το βράδυ της Παρασκευής στον πύργο Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία, την εξοχική κατοικία των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Έπειτα από μια συνάντηση εργασίας, η Τερέζα Μέι και ο σύζυγός της Φίλιπ αναμένεται να παρακαθίσουν σε ένα ιδιωτικό δείπνο με το ζεύγος Μακρόν, στο κάστρο που βρίσκεται κοντά στην Τουλόνη, όπου ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους παραθερίζει το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος από το Ελιζέ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λεντριάν στο Παρίσι για να συζητήσουν το Brexit.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, ο Χαντ υπογράμμισε τη βούληση της Βρετανίας ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεσμευτεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα στις προτάσεις του Λονδίνου με στόχο, όπως τόνισε, την επίτευξη ενός «ρεαλιστικού και λογικού» αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης