Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί στο Παρίσι, ως τα τέλη του Ιουνίου, με έναν από τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση του Κατάρ, γνωστοποίησε το Ελιζέ, ανασκευάζοντας προηγούμενη ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Ραμπάτ, έπειτα από μια συνάντησή του με τον βασιλιά του Μαρόκου, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα συναντηθεί με έναν «ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», κάτι που θα γίνει «την προσεχή εβδομάδα στο Παρίσι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες αργότερα χθες, η γαλλική προεδρία αρχικά ανακοίνωσε πως ο Μακρόν θα συναντηθεί στο Παρίσι, χωριστά και ως τα τέλη του Ιουνίου, με τον εμίρη του Κατάρ και με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να συζητήσουν την κρίση στον Κόλπο, πριν ανασκευάσει και υπογραμμίσει πως καμιά από τις συναντήσεις αυτές «δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Ο Μακρόν καταβάλει διπλωματικές προσπάθειες για να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στον Κόλπο, όπου το Κατάρ κατηγορείται από τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες ότι υποστηρίζει «την τρομοκρατία».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης