Συνάντηση Μέρκελ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 09:06
Συνάντηση Μέρκελ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό
Η ουκρανική κρίση αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχουν αργότερα σήμερα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Η επίσκεψη του Άμπε στο Βερολίνο πραγματοποιείται την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν την πίεση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εφαρμόσει τη Συμφωνία της Γενεύης, η οποία είχε ως στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ακόμη τις διαφορές μεταξύ της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας για τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο ιάπωνας ηγέτης θα συναντηθεί με τον γερμανό πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ και θα παραστεί σε γερμανο-ιαπωνικό φόρουμ.

Οι συνομιλίες της Μέρκελ με τον Άμπε θα πραγματοποιηθούν πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η επίσκεψη του ιάπωνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο εντάσσεται στο πλαίσιο της δεκαήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει συναντήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της Βρετανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 09:11