Ελληνικό ταγκό Ολάντ - Μέρκελ στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, 19:27


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας, «για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης ζητούν Μέρκελ και Ολάντ

Στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσατος, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησαν από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης την Τρίτη, προκειμένου να εξεταστεί κατεπειγόντως το ελληνικό ζήτημα.

Στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσατος, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησαν από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου ΚορυφήςΣύμφωνα με ανακοίνωση του Βερολίνου, Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων «πρέπει να γίνει σεβαστή».

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και αναμένεται να έχει συνομιλία και με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει η Bild.

Η Μέρκελ μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσει με τον Ολάντ για την Ελλάδα και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

«Οι συζητήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και το δείπνο που θα ακολουθήσει θα αποτελέσει μια αξιολόγηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αλλά και συνέχιση της συνεργασίας Γερμανίας - Γαλλίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015, 01:08