Συνάντηση Ολάντ - Πούτιν στις 6 Ιουνίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 08:40
Συνάντηση Ολάντ - Πούτιν στις 6 Ιουνίου
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα συναντηθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ευκαιρία του εορτασμού της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου.

«Κάλεσα τον Πούτιν στις 6 Ιουνίου και θα έχουμε συνομιλίες», μεταξύ άλλων και για την κρίση στην Ουκρανία, ανέφερε ο πρόεδρος Ολάντ μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Στις 24 Μαΐου ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε αναφέρει ότι ήταν έτοιμος να έχει συνάντηση με τον Ολάντ για να «συζητήσουν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στη διεθνή ατζέντα».

Η παρουσία του Πούτιν στις τελετές μνήμης στις 6 Ιουνίου στη Νορμανδία στη δυτική Γαλλία είχε γίνει γνωστή νωρίτερα αυτόν τον μήνα και το Παρίσι φαίνεται να διατηρεί την πρόσκλησή του προς τον Ρώσο πρόεδρο, παρά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη σοβαρότερη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η τελετή μνήμης στη Νορμανδία θα πραγματοποιηθεί έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G7- των επτά πιο ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη- που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, καθώς οι δυτικές δυνάμεις είχαν εδώ και καιρό αποφασίσει να ακυρώσουν τη σύνοδο της G8 στο Σότσι της Ρωσίας εξαιτίας της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 08:43