Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν, Μπαράκ Ομπάμα και Χαμίντ Καρζάι, επανέλαβαν, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα, την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, παρά την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου από Αμερικανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή, καθώς και την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, μεταδίδει το ΑΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Σημείωσαν ότι έχει γίνει πρόοδος για την επίτευξη μιας στρατηγικής συνεργασίας που θα ενισχύει την εθνική κυριαρχία του Αφγανιστάν αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα πρακτικά ζητήματα της μετάβασης”, πρόσθεσε ο κ. Κάρνεϊ, αναφερόμενος στη συμφωνία που θα διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το 2014, όταν αναμένεται ότι θα έχουν αποχωρήσει από τη χώρα οι περισσότεροι ξένοι στρατιώτες.

Η συμφωνία αυτή καθυστερεί εδώ και μήνες καθώς διατυπώνονται αντίθετες απόψεις όσον αφορά τις νυχτερινές επιδρομές και τον έλεγχο των φυλακών που σήμερα διοικούνται από τις ξένες δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης