Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο: Θα μιλήσουν για όλα εκτός από τον Προτασέβιτς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, 13:51
Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο: Θα μιλήσουν για όλα εκτός από τον Προτασέβιτς

Λάμπει διά της απουσίας του το θέμα του Ρομάν Προτασέβιτς από την ημερήσια διάταξη της συνάντησης μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντρ Λουκασένκο που θα γίνει στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν «τα επίκαιρα ζητήματα της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, η υλοποίηση των κοινών σχεδίων στον εμπορικό-οικονομικό, ενεργειακό και πολιτιστικό-ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και τα θέματα προώθησης της ενοποίησης στο πλαίσιο του Ενωσιακού κράτους», ενώ προς το παρόν δεν προβλέπεται να γίνουν δηλώσεις στον τύπο.

Ο ίδιος ο Λουκασένκο, ερωτηθείς από το λευκορωσικό πρακτορείο «Μπέλτα», είπε ότι δεν θα ήθελε να κατονομάσει συγκεκριμένα θέματα, αλλά «κυρίως λόγος θα γίνει για την οικονομία». Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ήταν μόλις στις 22 Απριλίου στο Κρεμλίνο και είχε διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Το λεγόμενο «Ενωσιακό Κράτος» είναι μια υπερκρατική μορφή ενοποίησης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, η οποία έχει συμφωνηθεί τελευταία φορά από το 1998 και προωθείται με αργούς ρυθμούς τμηματικής δημιουργίας ενιαίων πολιτικών, οικονομικών, αμυντικών, τελωνειακών, συναλλαγματικών, νομικών, ανθρωπιστικών και πολιτιστικών δομών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, 13:58