Την ανάγκη επίλυσης της κρίσης στη Συρία μέσω διαπραγματεύσεων και όχι με στρατιωτική δράση, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας πως αν η κυβέρνηση του Σύρου πρόεδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ ανατραπεί ενδέχεται να συνεχιστεί ο εμφύλιος πόλεμος με αντεστραμμένους όρους.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Μόσχα, ο Πούτιν σημείωσε ότι η ψηφοφορία της προηγούμενης εβδομάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αποφάσισε την παράταση της αποστολής των παρατηρητών του οργανισμού στη Συρία, δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ενός συμβιβασμού στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι ενθάρρυνε τη Ρωσία να συνεργαστεί με τη Δύση ώστε να τερματιστεί η βία στη Συρία και να βρεθούν νέα μέσα για την επίλυση της κρίσης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του κατανοεί τις ανησυχίες της Ρωσίας σχετικά με μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όμως υπογράμμισε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου αν δεν υιοθετηθεί καμία απόφαση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης