Συνάντηση Πούτιν-Νετανιάχου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 18:39
Συνάντηση Πούτιν-Νετανιάχου
Η κρίση στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου και του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ότι είναι σημαντικό να αποφευχθούν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο και να επιδεινώσουν την κατάσταση στη Συρία.

«Είναι κρίσιμης σημασίας, αυτή τη σημαντική περίοδο, να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση» είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία Νοβόστι.

«Ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ειρήνη με όλους τους γείτονές μας. Καταφέραμε να συνάψουμε ειρηνευτικές συμφωνίες με δύο από αυτούς και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να το πετύχουμε και με τους άλλους» είπε από την πλευρά του ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι καθήκον της ισραηλινής κυβέρνησης είναι «να υπερασπίζεται τους πολίτες».

Στις αρχές του μήνα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιχειρήσεις εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος. Λίγες ημέρες αργότερα η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την παράδοση στο συριακό καθεστώς προηγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων S-300.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 18:41