Τρόπους για τον τερματισμό της βίας στην ανατολική Ουκρανία συζήτησαν νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο. Το τηλεφώνημα των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφού τρία τεθωρακισμένα οχήματα από τη Ρωσία πέρασαν τα Ουκρανικά σύνορα αλλά αναχαιτίστηκαν κοντά στην πόλη Σνίτσνιε στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο «Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε τον Πούτιν για το σχέδιό του για την επίλυση των προβλημάτων στη νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόεδροι «συζήτησαν επίσης την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, ωστόσο δεν είχαν καμία άλλη επικοινωνία μετά την ορκωμοσία του Πέτρο Ποροσένκο στην προεδρία της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης