Συνάντηση με την Καναδή υπουργό Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ είχε το Σάββατο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διάσωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά (CETA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καναδή υπουργός Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να τελειώσει τη δουλειά της» αναφορικά με τη CETA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η χώρα της είναι έτοιμη να την υπογράψει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga.

«Κάναμε τη δουλειά μας, έχει έρθει η ώρα να ολοκληρώσει η Ε.Ε. τη δική της» τόνισε η Φρίλαντ μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω πραγματικά οι Ευρωπαίοι να καταφέρουν να πετύχουν και να μπορέσω να επιστρέψω σε μερικές ημέρες με τον πρωθυπουργό μου (Τζάστιν Τριντό) για να υπογράψουμε τη συμφωνία» πρόσθεσε.

Ο Σουλτς από την πλευρά του επεσήμανε ότι η σύνοδος κορυφής που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη με τον Καναδά παραμένει στην ατζέντα προς το παρόν. «Τα προβλήματα βρίσκονται στο τραπέζι των Ευρωπαίων και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης