Συνάντηση των ηγετών Ρωσίας-Ουκρανίας-Γαλλίας-Γερμανίας για την επίλυση της σύγκρουσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 00:29
Συνάντηση των ηγετών Ρωσίας-Ουκρανίας-Γαλλίας-Γερμανίας για την επίλυση της σύγκρουσης
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο θα συναντηθούν μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου για να συζητήσουν προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο.

Όπως τονίζεται οι ηγέτες συμφώνησαν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 2 Οκτωβρίου. Πριν την σύνοδο, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την ουκρανική κρίση στο Βερολίνο στις 12 Σεπτεμβρίου. Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της συνάντησης.
"Η βία περιορίστηκε κυρίως από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έδωσε περισσότερη αυτονομία σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, σε ευθυγράμμιση με μια ειρηνευτική συμφωνία.

"Οι ηγέτες καλωσόρισαν την εκεχειρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία", ανέφερε το Κρεμλίνο μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν τόνισε την ανάγκη για έναν απευθείας διάλογο μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της ουκρανικής περιοχής του Ντονμπάς που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 00:29