Συνάντηση στην κορυφή Τσουγκσπίτσε της κορυφογραμμής των Άλπεων και στο εκεί ορόσημο, στα αυστρο-γερμανικά σύνορα, είχαν την Παρασκευή ο αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας ( (FPÖ) Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και η ομόλογός της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) Φράουκε Πέτρι.

Την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματίζεται συνάντηση του ίδιου, με την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, στη Βιέννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται από το Κόμμα Ελευθερίας, η συνάντηση του κ. Στράχε με την κ. Πέτρι είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς τα δύο κόμματα «υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή συνεργασία, ωστόσο απορρίπτουν το συγκεντρωτικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ οι συνομιλίες των δύο θα αποτελέσουν αφετηρία για κοινά προγράμματα και στόχους.

Η συνάντηση του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε την ερχόμενη Παρασκευή με την αρχηγό της γαλλικής Ακροδεξιάς, η οποία εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να έχει σοβαρές πιθανότητες να εισέλθει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017 στον β’ γύρο, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Βιέννη, με τίτλο «Πατριωτική Άνοιξη» και με θέμα «Συνεργασία για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης