Συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 07:21
Συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες είχε αργά τη Δευτέρα (τοπική ώρα, τα ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και συζήτησαν τις εξελίξεις στη χώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του γ.γ. του ΟΗΕ. Ο κ. Γκουτιέρες είχε επιστρέψει λίγο νωρίτερα από την Αιθιοπία.

Ο εκπρόσωπος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς ανέφερε ότι ο κ. Γκουτιέρες επιβεβαίωσε ότι «η προσφορά των καλών του υπηρεσιών και προς τα δύο μέρη παραμένει διαθέσιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ώστε να βοηθηθεί η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Αρεάσα ευχαρίστησε τον κ. Γκουτιέρες, ο οποίος τον δέχθηκε «παρά το πολυάσχολο χρονοδιάγραμμά του», και τόνισε ότι «η συνεργασία» με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ γίνεται «βαθύτερη».

«Η πολυμερής συνεργασία πρέπει να ενισχυθεί για την υπεράσπιση των αρχών του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 07:25