Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ θα καλέσει σε συνεδρίαση όλους τους καρδινάλιους στις 19 Νοεμβρίου για να συζητήσουν κυρίως το θέμα της παιδοφιλίας, την ώρα που η Καθολική Εκκλησία βρίσκεται εν μέσω μεγάλης κρίσης εξαιτίας της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς, αναφέρει σήμερα το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.

«Ο Πάπας καλεί τα μέλη του Κολλεγίου των Καρδιναλίων και τους νέους καρδινάλιους σε μία ημέρα στοχασμού και προσευχής την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το Βατικανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένα από τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι «η απάντηση της Εκκλησίας στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης».

Μετά τη δημοσιοποίηση το Νοέμβριο του 2009 μίας έκθεσης που αποκαλύπτει εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερωμένους στην περιοχή του Δουβλίνου, τις οποίες είχαν καλύψει οι ανώτεροί τους, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ αντιμετωπίζει την πιο μεγάλη κρίση της Καθολικής Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια, που επιδεινώθηκε από την αποκάλυψη ανάλογων σκανδάλων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης