Έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας και Διατροφικής Ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Λουξεμβούργο με θέμα το φονικό βακτήριο Ε.coli και τις επιπτώσεις του στους παραγωγούς λαχανικών, όπως δήλωσε σήμερα η ουγγρική προεδρία της Ε.Ε.

«Αποφασίστηκε να συναντηθούν αύριο το μεσημέρι (14.00 τοπική ώρα) στο Λουξεμβούργο οι ευρωπαίοι υπουργοί αρμόδιοι για την Γεωργία και την Διατροφική Ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής προεδρίας, Μάρτον Χάτζου, σύμφωνα με τον οποίο στην αυριανή σύνοδο «είναι επίσης προσκεκλημένοι» οι ευρωπαίοι Επίτροποι για την Γεωργία και την Υγεία, Ντατσιάν Τσιόλος και Τζον Ντάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διεξαγωγή της συνόδου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, όμως αποφασίστηκε η επίσπευσή της λόγω της ραγδαίας εξέλιξης των γεγονότων και της διασποράς των περιστατικών σε όλη την Ευρώπη. Η φονική επιδημία του βακτηρίου Ε.coli, που πλήττει κυρίως την Γερμανία, και οι προειδοποιήσεις των γερμανικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριών και ωμής σαλάτας, προκάλεσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις λαχανικών και στις ευρωπαϊκές εξαγωγές, τις οποίες πολλές χώρες, όπως η Ρωσία, μπλοκάρισαν για προληπτικούς λόγους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης