Περισσότερα από 2.000 μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Fatah του ηγέτη Mahmoud Abbas αναμένεται να παραβρεθούν στις λειτουργίες του έκτου της συνεδρίου (και πρώτου τα τελευταία 20 χρόνια) που γίνεται στη Βηθλεέμ.
 
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα οριοθετήσουν την πορεία τόσο της οργάνωσης όσο και των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις της Παλαιστίνης με το Ισραήλ, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος μεταξύ τους.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο η οργάνωση θα «αναζωογονηθεί» και θα ξεφύγει από τα φαινόμενα διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας που τη χαρακτηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη θέση της Fatah στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, στο συνέδριο αναμένεται να διατυπωθεί ως βασική προϋπόθεση για ένα νέο γύρο συνομιλιών το «πάγωμα» του εποικισμού των Ισραηλινών στην Δυτική Όχθη.
 
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συνέδριο θα έχουν οι «ζυμώσεις» στη Fatah για την ανάδειξη -εκ των έσω- των νέων προσώπων στις θέσεις-κλειδιά μέσα στην οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετέβη στη Βηθλεέμ, όπου θα παραστεί με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ως επίσημος προσκεκλημένος της Fatah και κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης