Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η Ετήσια Τακτική Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.

Σε χαιρετισμό του στη συνέλευση, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους, εξήρε τη σημασία της ανάπτυξης των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών, μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτικών με τους γονείς ακόμα και των γονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας επενδύσουμε όλοι λοιπόν στις ανθρώπινες και καλές σχέσεις» είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι προσπάθειες και οι σχεδιασμοί μπορούν να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι μέσα στο πλαίσιο του ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου, που προσπαθεί με αργά αλλά σταθερά βήματα να χτίσει το Υπουργείο Παιδείας, θα καταβληθεί προσπάθεια να προσφερθούν αυτά που χρειάζονται τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

«Να δώσουμε στα παιδιά, πέρα από το συνεκτικό σώμα γνώσεων, όλες εκείνες τις στάσεις και αξίες ζωής, για να μπορούν ως ώριμοι πολίτες στον 21ο αιώνα να ανταγωνιστούν και να συνυπάρξουν με όλα τα παιδιά, είτε των άλλων κοινοτήτων του τόπου είτε με τα παιδιά και τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου» σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι τα ίδια τα παιδιά απέδειξαν τη στάση ζωής τους μέσα από την εκδήλωση αγάπης προς τα Ελληνόπουλα συμμαθητές τους στα σχολεία της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επ’ αυτού αποκάλυψε πως σε χθεσινή του επικοινωνία με τον νέο υπουργό Παιδείας της Ελλάδας Γιώργο Μπαμπινιώτη, με τον οποίο θα συναντηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα επισκεφθεί την Αθήνα, ο νέος Έλληνας υπουργός τού μετέφερε με ιδιαίτερη εκτίμηση «ότι αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική».

Ο Γιώργος Δημοσθένους εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι με τη συνεισφορά της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: ikypros
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης