Συνελήφθη δημοσιογράφος για σεξουαλική κακοποίηση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 12:59
Συνελήφθη δημοσιογράφος για σεξουαλική κακοποίηση
Οι Αρχές της Ινδίας συνέλαβαν το Σάββατο τον αρχισυντάκτη ενός δημοφιλούς περιοδικού ύστερα από καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης μιας συναδέλφου του, αναφέρει το Reuters.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει την κοινωνική κατακραυγή, ιδιαίτερα μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας που έλαβε χώρα πέρυσι και προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η δημοσιογράφος είπε στον προϊστάμενό της ότι ο Ταρούν Τετζπάλ, ο 50χρονος ιδρυτής του βραβευμένου εβδομαδιαίου περιοδικού «Tahelka», της επιτέθηκε δύο φορές αυτόν τον μήνα μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου στο θέρετρο Γκόα.

Ο Τετζπάλ αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η υπόθεση έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας τις τελευταίες 10 ημέρες. Οι Αρχές εξετάζουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα κάμερας του ξενοδοχείου προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο στο ασανσέρ όπου υποστηρίζει η δημοσιογράφος πως παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον αρχισυντάκτη δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη στάση σιωπής γύρω από την παρενόχληση των γυναικών στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Οι εργαζόμενες γυναίκες στην Ινδία αντιμετωπίζουν συχνά τη σεξουαλική παρενόχληση από συναδέλφους τους, διευθυντές ή εργοδότες, κάτι για το οποίο σπάνια γίνονται καταγγελίες, αφού φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους ή αντιμετωπίσουν διώξεις απλώς επειδή κατήγγειλαν το γεγονός, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο έκθεση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των δύο φύλων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 15:32