Συνελήφθη ένας από τους δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016, 19:03
Συνελήφθη ένας από τους δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία
Ένας 19χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε η γερμανική αστυνομία.

Ο ύποπτος συνελήφθη τη Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον άνδρα ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν, στη βόρεια Ελβετία, έπειτα από ληστεία σε εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη Κονστάντς, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν.

Για τον νεαρότερο εξ αυτών, ηλικίας 19 ετών, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της Κολωνίας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των επιθέσεων στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Κροϊτσλίνγκεν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της πόλης διέταξαν την παράδοσή του στις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία της Κονστάντς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 31η Δεκεμβρίου στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία σε μια περίοδο όπου ο αριθμός αιτούντων άσυλο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ (περισσότεροι από ένα εκατομμύριο το 2015).


Χ. Κ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016, 20:37