Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, 17:53
Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Την κράτηση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο διέταξε την Παρασκευή δικαστήριο της Ουκρανίας για διατάραξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της για κατάχρηση εξουσίας.

Καταγγέλλοντας σταθερά τη δίκη ως απόπειρα του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να την βγάλει εκτός εκλογικής κούρσας, η 50χρονη Γιούλια Τιμοσένκο αρνούνταν να συμμορφωθεί με τον κανόνα να στέκεται όρθια όταν απευθύνεται στον δικαστή, τον προσέβαλε επανειλημμένα και αμφισβητούσε την αντικειμενικότητά του, ενώ υποστηρικτές της διέκοπταν συχνά τη δίκη.

Κατ' εντολή του δικαστή, αστυνομικοί περικύκλωσαν την Τιμοσένκο την Παρασκευή στη δικαστική αίθουσα στο Κίεβο, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας για την κράτηση της Τιμοσένκο λόγω διατάραξης της διαδικασίας.

Η Τιμοσένκο, εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004, που στην πορεία των ετών έγινε ορκισμένος εχθρός του τότε συναγωνιστή της και μετέπειτα προέδρου Βίκτορ Γιουστσένκο- δικάζεται με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας σε συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, επί πρωθυπουργίας της το 2009.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, 17:56