Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την σύλληψη ενός δεξιού εξτρεμιστή ηλικίας 23 ετών που φέρεται να σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, στην οποία θα τοποθετούσε εκρηκτικά σε ένα αεροπλάνο-μινιατούρα.

Ο συλληφθείς φέρεται να υποκίνησε έναν άλλον άνδρα, 42 ετών, να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και την εισαγγελία της Στουτγκάρδης. Οι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος δύο ακόμη υπόπτων, 22 και 24 ετών, που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Έρευνες έχουν γίνει στα σπίτια τους, που βρίσκονται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας που συνελήφθη είχε συμμετάσχει στη διαδήλωση της αντιμεταναστευτικής ομάδας “Die Rechte” στις 31 Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε πετάξει κροτίδες εναντίον μιας αντιδιαδήλωσης, προκαλώντας τον τραυματισμό 5 ανθρώπων.

Εξάλλου, η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά υλικά, χημικά προϊόντα και πολλά αεροπλάνα μινιατούρες στο σπίτι του 42χρονου άνδρα, που είναι γνωστός στον χώρο της άκρας δεξιάς. Ο εν λόγω άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης