Συνελήφθη με 2.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 04:48
Συνελήφθη με 2.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του
Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός 44χρονου βρετανικής καταγωγής, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος, εντοπίστηκαν περισσότερα από 2.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο.

 Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Ο Βρετανός διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό και συνελήφθη από την κυπριακή αστυνομία, ύστερα από μήνυμα της Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας, προηγήθηκε ενημέρωση από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα προς τις κυπριακές Αρχές, ότι χρήστης από την Κύπρο εμπλεκόταν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, διεξήγαγαν έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία 44χρονου στη Λεμεσό.

Κατά την έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 44χρονου εντοπίστηκαν περισσότερα από 2.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Από την οικία του κατασχέθηκαν ως τεκμήρια τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 26 ψηφιακοί δίσκοι και άλλα τεκμήρια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 04:48