Τον εγκέφαλο των αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν, στη λαϊκή συνοικία της Ιμπάμπα, στο Κάιρο, που είχαν ως αποτέλεσμα την πιο αιματηρή σύγκρουση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, από την «επανάσταση» της 25ης Ιανουαρίου, συνέλαβαν οι αιγυπτιακές αρχές, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα “Αλ Αχράμ”.

Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι έχουν συλληφθεί ακόμη 14 ύποπτοι. Οι χριστιανοί Κόπτες προέβησαν χθες σε διαδηλώσεις στο κέντρο του Καΐρου, στην πλατεία Tahrir και μπροστά από την κρατική τηλεόραση, ζητώντας να συλληφθούν οι ένοχοι για τις εναντίον τους επιθέσεις. Να σημειωθεί ότι το «λουτρό αίματος» στην Αίγυπτο, από την αρχή του χρόνου εξαιτίας των θρησκευτικών συγκρούσεων έχουν καταμετρηθεί 48 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και χθες, ενώ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα σημειώθηκαν κάποια και σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, παρά τα επεισόδια στις δύο μεγάλες πόλεις, πραγματοποιήθηκαν κανονικά χθες δύο σημαντικές εκδηλώσεις για τον ελληνισμό της Αιγύπτου. Ο λόγος για την Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, του ελληνισμού της πόλης και πολλών Αιγυπτίων, καθώς και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, προεδρεύοντος του Προέδρου, Χρήστου Καβαλή και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γιάννη Χατζαντωνάκη, αλλά και περίπου 150 παροίκων, στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο των επεισοδίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης