Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο Αχμάντ Καν Ραχάμι, ο βασικός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, μετά από ανταλλαγή πυρών στην περιοχή Λίντεν.

Ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ στο Νιου Τζέρσεϊ ανέφερε πως ο 28χρονος τέθηκε υπό κράτηση μετά από ανταλλαγή πυρώνΤην αναφορά πως ο 28χρονος Ραχαμί τέθηκε υπό κράτηση στο Νιου Τζέρσεϊ μετέδωσε και το CNN, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, Κρίστιαν Μπόλγουεϊτζ, ανέφερε πως ο 28χρονος τέθηκε υπό κράτηση μετά από ανταλλαγή πυρών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση σύλληψης. Ειδικότερα, ο ένας από αυτούς φέρεται να χτυπήθηκε από σφαίρα στο στήθος και ο άλλος στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ο Rahami αναζητείτο μόνο σε σχέση με το Τσέλσι, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως αναζητείται και σε σχέση με το πρώτο από όλα τα περιστατικά, την έκρηξη σε πάρκο του Νιου Τζέρσεϊ το πρωί του Σαββάτου. Η αστυνομία θεωρεί σε αυτήν τη φάση ότι οι υποθέσεις αυτές συνδέονται.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τη σύλληψη, που δείχνουν τον 28χρονο Ραχάμι ακινητοποιημένο στο έδαφος.

Επίσης ένα βίντεο που δημοσίευσε το CNN δείχνει τον ύποπτο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, τραυματισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, είναι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για τις υποθέσεις αυτές, ωστόσο δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι στις επιθέσεις εμπλέκονταν και άλλα άτομα.

Το κλίμα συναγερμού για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις έχει μπει στο «κάδρο» της μάχης για τον Λευκό Οίκο, με τον υποψήφιο για το χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ να περνά στην επίθεση λέγοντας πως ο ίδιος «είχε προβλέψει ότι ήταν (επίθεση σχετιζόμενη με) τρομοκρατία» και τη αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον να ζητά αποφασιστική στάση «αλλά σε αρμονία με τις αξίες μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως οι «εξτρεμιστές δεν θα υπονομεύσουν τον τρόπο ζωής μας», λέγοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας σε όλες τις υποθέσεις, αλλά δεν υπάρχει ακόμη για όλες διασύνδεση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης